gotvach.bg»Рецепти»Рецепти за Здраве»Печен чесън във фолио - лесна рецепта

Печен чесън във фолио - лесна рецепта

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k3k6
Печен чесън във фолио - лесна рецепта
Снимка: Зорица
1 / 5
11/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Ще повярвате колко е вкусен едва когато го приготвите и опитате, а после ще искате да споделите рецептата с всички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички знаем за ползите за здравето ни от консумацията на чесън, но печеният чесън запазва свойте полезни свойства, като има много по-приятен вкус и значително по-слаб аромат, което го прави подходящ за хапване по всяко време дори и от хора със стомашни проблеми. Ето как да направим най-вкусния печен чесън във фолио:

Главите чесън се обелват само от най-външните листа, изрязват се мустачките отдолу и всяка глава се слага в двойно парче алуминиево фолио. Поръсват се със смляна морска сол, подправки на вкус (смлян черен пипер и кимион, стрити ронена чубрица, мащерка, розмарин) и се поливат с по 1 с.л. зехтин за готвене.

Фолиото с затваря на пакетче и се слага в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 - 25 минути. Времето за печене е относително и зависи от големината на главите чесън. Готовият печен чесън трябва да е мек при допир. След това скилидките чесън се обелват с леко притискане и са готови за консумация.

Така приготвеният печен чесън може да се консумира веднага или да се поднесе като гарнитура към основно ястие, да се слага в супи и салати, да се намаже върху препечена филийка, да се добави в дресинг, сос или песто.

Ако решите да спазвате диета с печен чесън, може да приготвите по-голямо количество и да го съхранявате до няколко дни в хладилник.

Добър апетит и бъдете здрави!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: