Чътни от червено цвекло и червен лук
Čatni od cvekle i crvenog luka
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Чътни от червено цвекло и червен лук

Чътни от червено цвекло и червен лук

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k1k
Чътни от червено цвекло и червен лук
Снимка: Храна за Душата
1 / 8ВИДЕО
16/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции10
"И тогава Бог създаде червеното цвекло, защото иначе нямаше как да можем да си приготвяме великолепно Чътни от червено цвекло и червен лук"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 5 - 6 глави
  • червен лук - 3 - 4 глави
  • червени боровинки - 300 г (замразени)
  • кафява захар - 50 г
  • червено вино - 125 мл
  • балсамов оцет - 3 с.л.
  • винен оцет - 2 с.л. червен
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете всяка глава червено цвекло върху лист алуминиево фолио. Посолете, подправете с черен пипер и полейте обилно със зехтин. Завийте цвеклото на пакети, подредете в тава и изпечете за 1 час на 200°C.

Изпечените и охладени глави цвекло обелете и настържете на едро ренде.

Загрейте олиото в дълбока тенджера. Нарежете червения лук на полумесеци и го задушете в тенджерата на ниска температура до пълно омекване за около 20 мин.

Добавете настърганото цвекло, замразените боровинки и двата вида оцет.

Гответе за кратко и прибавете кафявата захар и червеното вино.

Гответе чътнито на слаб огън за 40-45 минути, докато сместа се сгъсти и плодовете омекнат.

Прехвърлете в бурканче и съхранявайте в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: