gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура с подправки и масло на скара

Ципура с подправки и масло на скара

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
4803k1k1k4
Ципура с подправки и масло на скара
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
12/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
"Няма по-вкусна риба от онази, която сте приготвили с много любов, масло и подправки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурата се изчиства от люспите и вътрешностите, измива и отцежда от водата.

Овкусява се отвътре и отвън с пушена сол, черен пипер, риган и се намазва със зехтин.

Поставя се в тавичка, завива се със стреч фолио и се оставя минимум 30 минути на хладно.

Маслото разделяме на две половинки (плочки). Едната я слагаме в коремчето на рибата заедно със стръковете копър и магданоз.

Поставяме ципурата на добре загрята скара. Пече се и от двете страни средно по 8-9 мин.

Изпечената ципура се сервира веднага с плочка краве масло поставено върху нея.

Гарнирайте с резен лимон. По желание полейте с готов лимонов сос.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: