Торта Трите шоколада

13/01/2019
Жулиета
отЖулиетаНовак3512
"Точно три са шоколадите, преброихме ги във всяко парче, което изядохме "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 414
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме бисквитите или ги блендираме в пасатор, след това слагаме разтопеното масло и разбъркваме добре.

Сместа, която трябва да е на трохи, слагаме във форма с падащо дъно 26 см и притискаме с лъжица, слагаме в хладилник да стегне за 20 минути.

Едното пакетче желатин заливаме с студена вода, разбъркваме и оставяме да набъбне.

В купа слагаме 500 мл прясно мляко и към него слагаме сметаната, разбъркваме за кратко. От сместа отделяме 500 мл и загряваме до кипване.

В друга купа начупваме черния шоколад и после го заливаме с кипналата гореща млечна смес, бъркаме до разтопяване на шоколада и към сместа добавяме набъбналия желатин.

Изваждаме от хладилника основата и върху нея слагаме течната шоколадова смес, след това слагаме за 30 мин в фризер.

И така правим на същият принцип другите шоколади смеси - млечния и белия, като пак разделяме от млечната смес 500 мл и пак заливаме върху шоколада, като не забравяме да добавяме набъбналия желатин.

Готовата торта украсяваме по избор.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора Мещерова
Разкошна е станала
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв