Леща фрикасе

Леща фрикасе1 / 2
15/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смлените корени за супа и лук се задушават в растителното масло около 15 мин, като се прибавят малко сол и вода.

Доливат се 3 чаени чаши гореща вода и се прибавя лещата.

Вари се на тих огън до омекване.

Прави се светла запръжка от маслото и брашното, разрежда се с млякото лещата и се застройва.

Вари се още 5 – 6 мин и лещата фрикасе подправя се на вкус със сол, черен пипер, чубрица и по желание 1 – 2 капки оцет.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: