gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Масленки»Пръхкави масленки с мас и орехи

Пръхкави масленки с мас и орехи

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пръхкави масленки с мас и орехи
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
30
"Колкото и добре да скриете тези масленки с мас и орехи, децата все ще ги намерят и ще ги изядат до последната"

Необходими Продукти

  • мас - 240 г размекната на стайна температура
  • пудра захар - 150 г + още за овалване
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 350 г
  • ванилия - 1/2 емулсия или 2 прахчета
  • орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете суровите орехи на ситно. Извадете няколко часа предварително продуктите на стайна температура.

Маста трябва да е размекната, но не течна. Сипете маста в купа и добавете пудрата захар и ванилията, яйцето и брашното. Добавете и смлените орехи. Омесете меко тесто.

Ако е много лепкаво, добавете малко брашно, ако пък е много сухо, добавете съвсем малко студена вода (около 1 с.л.).

Оформете с точилка от тестото лист с дебелина около 1.5 см върху набрашнена повърхност.

Изрежете с формичка в желана форма. Подредете върху хартия за печене.

Запечете в предварително загрята фурна на 180-190°C за около 15 мин.

Сладките трябва съвсем леко да порозовеят.

Извадете масленките от фурната, поръсете и оваляйте в пудрата захар, докато още са горещи, за да полепне захарта.

Съхранявайте масленките с орехи в кутия.

Пръхкавите масленки с мас и орехи са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: