gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Питки с плънка месени в хлебопекарна

Питки с плънка месени в хлебопекарна

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1982k5661k3
Питки с плънка месени в хлебопекарна
Снимка: Галя Николова
1 / 5
15/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Не се изморявайте, нека хлебопекарната ги умеси, а вие в това време пригответе вкусната плънка"

Необходими Продукти

  • За месене
  • брашно - 450 г
  • мая - 7 грама суха
  • прясно мляко - 200 л
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • краве масло - 100 г от хладилника
  • кашкавал - 40 г
  • яйца - 1 бр.
  • За плънка
  • кашкавал - 80 г
  • шунка - 80 г
  • риган
  • за намазване
  • яйца - 1 за намазване
  • краве масло - 40 г за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за месене (брашно, мая, прясно мляко, захар, сол, краве масло, кашкавал и яйцето) сложете в хлебопекарна на програма Месене.

Втасалото тесто разделете на равни части от 40-45 г. Оформете топчета. Всяко топче притискате с ръка да се разшири.

В средата слагате по малко плънка от ситно нарязан кашкавал и колбас с подправка на вкус. Затваряте тестото, така че да не изтича при печене.

Редите готовите малки питки в тава 26 см намазана с олио, или покрита с хартия за печене. Оставете топчетата да втасат.

След това намажете с леко разбито яйце и сложете на места нарязано масло на кубчета.

Печете питките с плънка в загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: