Сполучливи Меденки с Тахан

15/01/2019
Илиана Първанова
отИлиана ПървановаИноватор288441
"И запомнете - сполучливи меденки са онези, които свършват още преди да са изстинали напълно "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 860
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • сусамов тахан - 5 с.л.
  • мед - 4 - 5 с.л.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • шарлан - 5 с.л.
  • брашно - около 2 ч.ч. (или колкото поеме, за да стане тесто)
  • хлебна сода - 1 ч.л. равна
  • яйца - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме в купа - яйцата, меда, захарта, сусамовия тахан, шарлана и содата. Постепенно добавяме брашно и замесваме тесто.

Оформяме топчета, които сплескаваме леко между дланите, като е препоръчително ръцете да са намазнени с малко шарлан, за да не залепва тестото по кожата и да не разваля формата на сладките.

Подреждаме ги на разстояние /тъй като уголемяват размера си по време на печенето и ако са наблизко, може да залепнат едни за други/ в предварително намазана с шарлан тава.

Печем меденките на 180-200 градуса за 10-15 минути, без да чакаме да покафеняват много. Дори да са прекалено меки, като ги извадим от фурната - това не е проблем, понеже те бързо се стягат и стават пухкави и леко хрупкави.

Чудесни меденки със сусамов тахан! Подходящи за весели събирания и партита, особено детски, защото са любими на децата!

Чудно Вкусно! подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар