Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Моята лековита пилешка супа с 20 съставки

Моята лековита пилешка супа с 20 съставки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Моята лековита пилешка супа с 20 съставки5 / 5
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Точно 20 - нито повече, нито по-малко са съставките на тази вълшебна лековита пилешка супа"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. ( или 1 пил. бутче и пилешко филе)
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. зелена + 1 бр. жълта
  • целина - 1/4 корен
  • селъри - 2 стръка
  • домати - 1 бр. свеж
  • вода - около 2 л
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 ч . л .
  • черен пипер - 2 - 3 щипки микс зърна
  • магданоз - 1/2 връзка
  • мащерка - 2 - 3 стръка свежа (или 2 - 3 щипки суха)
  • фиде - 1 бр. топка
  • застройка
  • кисело мляко - 200 г
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на пилешкото месо има два начина - или бутчето и бялото месо да се запържат в дълбока тенджера с малко мазнина с цел да се подсили пилешката супа и да се избегне препенването на бульона, или да се сварят на котлон до почти готовност, след което да се прецеди бульонът.

Предпочетох да сваря пилешкото месо, като прецедих и запазих бульона. По избор е.

Зеленчуците се нарязват на кубчета. Доматът задължително се обелва, като се бланшира в вряща вода, като е разрязан от долната му страна на кръст. Изважда се, поставя се в купа със студена вода да се шокира и се обелва. Нарязва се на кубчета.

Почти готовото пилешко месо се накъсва на конци, като преди това се отстранява кожата, поставя се в тенджера с бульона, добавя се зехтин/олио, микс зърна от черен пипер, щипки мащерка, всички зеленчуци и се долива гореща вода.

Поставя се на умерен котлон и се оставя, докато се сварят зеленчуците. Малко преди готовността им се прибавя топката фиде, оставя се за 5-8 минути, докато се свари. Подправя се със сол.

В купа се приготвя застройката. Разбива се с вилица киселото мляко, жълтъците и наситнен магданоз.

Уравновесява се температурата на застройката с няколко черпака гореща супа при непрекъснато разбъркване. Излива се обратно в супата и разбъркването продължава още 5-10 минути, за да не се пресече, въпреки че когато се добавят само жълтъци, те не се пресичат, в повечето случаи виновник за пресичането на супата са белтъците.

Моята лековита пилешка супа с 20 съставки се сервира гореща.

Към всяка супа, която приготвям, обичам да има и малко картофче на кубчета, така че и тук добавих, това не променя вкусовете ѝ качества, по избор е и също така накрая, след като е напълно готова, винаги добавям и парче хубаво масло за още по-добър аромат.

За пилешкото месо съм ползвала 1 пилешко бутче с горната му част и парче хубаво бяло филе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: