Хумус от нахут и печен пипер

Моника ИвановаМоника ИвановаГотвач20910461
16/01/2019
"За почитателите на хумуса - вкусен вариант с печен пипер, който сме сигурни, че ще ви допадне "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо714
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • нахут - 150 г
  • червени чушки - 3 - 4 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута за една нощ. На следващия ден сменете водата и го сварете до готовност.

След като изстине го обелете, за да стане по-хубава консистенция.

Докато варите нахута, измийте червените чушки и ги изпечете на котлона, задушете ги, за да се обелят по-лесно.

След като изстинат, ги обелете, нарежете ги на ситно и добавете към нахута.

Към тях прибавете наситнения чесън, зехтина, сусамовия тахан и сол на вкус.

Пасирайте до получаване на еднородна смес.

Нарежете магданоза на ситно и го добавете накрая към хумуса.

Поднесете хумуса с чушки гарниран със солени бисквити или крекери.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар