Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Гювечета»Гювечета с колбаси и сирене

Гювечета с колбаси и сирене

София В.София В.
Новак
1912963
Гювечета с колбаси и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Кой може да устои на тези вкусни гювечета, ние със сигурност не можем"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 3 бр.
  • салам - малък шпеков
  • сирене 200 г
  • печени чушки - 1/2 буркан
  • яйца - 4 бр.
  • люти чушки - 4 по желание
  • лютеница - 4 с.л. /доматено пюре
  • кисели краставички - 8 бр. и сока от буркана
  • маслини - на вкус
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се режат на парченца и се делят на 4 равни части. Пълним гювечетата и ги разбъркваме. Сока от киселите краставички разпределяме във всяко гювече по малко.

Маслото режем на малки парченца, които слагаме върху продуктите в гювечетата.

Най-накрая чукваме отгоре яйцето (по 1 за всяко гювече) и го посоляваме малко.

Затваряме гювечетата и ги слагаме в студената фурна.

Печем на 200°C до завиране, след което махаме капаците на гювечетата с колбас и допичаме до запичане на яйцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: