Начин на приготвяне
Извадете маслото от хладилника и изчакайте да поомекне - не трябва да става прекалено меко, но не трябва и да е твърдо.
Разбийте с миксер яйцето, захарта, ваниловата захар и маслото. Към това пухкаво кремче сипете брашното - пресято, бакпулвера и водата. Разбийте отново до хомогенна и гладка смес.
Накълцайте двата вида шоколад на парченца - не е нужно да са еднакви, хубаво е да има по-ситни и по едри. Сипете ги към сместа и разбъркайте хубаво.
Покрийте дъното на тавичката от фурната с хартия за печене. С помощта на две лъжици взимайте от двойно-шоколадовата смес количество, колкото орех. Избутвайте с лъжицата тестото за всяка сладка оставяйки поне 4 см. разстояние помежду им.
Изпечете сладките на два пъти в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути.
След като извадите бисквитите, оставете ги да изстинат и поднесете или съхранете в добре затворен херметически съд.
Хрупкави, вкусни и двойно шоколадови сладки!
Да ви е сладко!