Нашенски мекици

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k18k3k21k21
Нашенски мекици
Снимка: Мария Симова
1 / 9
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Където и да отидете, не забравяйте да носите със себе си рецептата за най-вкусните нашенски мекици"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете солта и бакпулвера, разбъркайте.

Затоплете леко киселото мляко и прибавете содата (шупва веднага) и ги прибавете към брашното.

Бъркайте и ще получите лепнещо тесто, доомесете с останалото брашно, като го прибавяте по малко, докато спре тестото да се лепи по пръстите. Завийте тестото с чиста кърпа и оставете да почине за не по-малко от 30 минути.

С леко намаслени ръце, късайте топчета (без да премесвате тестото) колкото яйце и с пръсти пробийте дупка в средата на топчето. Разтегляйте, докато станат тънки около 0.5 см и ги подредете върху леко намаслен с олио плот.

Нагрейте олио, така че като пуснете частица от тестото, след малко да изплува на повърхността на олиото.

Започнете да прибавяте оформените мекици, като броят им е според големината на тигана. Пържите на слаб огън! Трябва да изглежда, така че все едно ги варите на слаб огън.

След като нашенските мекици добият златист цвят отдолу, обръщате от другата страна и отново пържите до златисто.

Готовите мекици подреждате върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната им мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
515
41
30
20
10
Дай твоята оценка: