Маринована сьомга на фурна

21/01/2019
"За сьомгата - или я приготвяте по тази рецепта или не я пипате въобще, разбрахме ли се "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 528
  • Преглеждания за месеца259
  • Преглеждания за седмицата54
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Натъркайте рибата със горчица, сол, захар, копър, черен пипер и естрагон. Оставете в хладилник за 2 часа да се маринова.

2. Загрейте фурната до 200 градуса.

3. Намазнете дъното на тавичка с две лъжици от зехтина. Подредете филетата или котлетите сьомга и поръсете с останалия зехтин.

4. Пъхнете в загрятата фурна и печете 25-26 минути. Ако рибата е нарязана на тънко, намалете времето за готвене, за да не стане суха.

5. Поднесете мариновата сьомга на фурна топла, гарнирана с парченца лимон и свежа салата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора Мещерова
Пробвай с канела, сол, пипер и чили сос- наистина става страхотно! А тази на снимките е просто невероятна!
0
0