gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Маринована печена сьомга на фурна

Маринована печена сьомга на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k31k15k15k11
Маринована печена сьомга на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
07/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"За сьомгата - или я приготвяте по тази рецепта или не я пипате въобще, разбрахме ли се"

Необходими Продукти

  • сьомга - 400 г филета или котлети
  • горчица - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л. равна
  • копър - 1 ч.л. сушен
  • естрагон - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • лимон - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натъркайте рибата със горчица, сол, захар, копър, черен пипер и естрагон. Оставете в хладилник за 2 часа да се маринова.

Загрейте фурната до 200 градуса.

Намазнете дъното на тавичка с две лъжици от зехтина. Подредете филетата или котлетите сьомга и поръсете с останалия зехтин.

Пъхнете в загрятата фурна и печете 25-26 минути. Ако рибата е нарязана на тънко, намалете времето за готвене, за да не стане суха.

Поднесете мариновата сьомга на фурна топла, гарнирана с парченца лимон и свежа салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: