Домашно краве сирене

20/01/2019
Маги
отМагиНовак51
"Само така може да сте сигурни, че давате на семейството си най-вкусното краве сирене - когато си го приготвите сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 859
  • Преглеждания за месеца1326
  • Преглеждания за седмицата236
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 10 л
  • лимонена киселина - 2 пакетчета
  • сол - 1 с.л.
  • мая за сирене - 50 капки
  • вода - 50 мл
  • За саламурата
  • вода - 1 л
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако прясното мляко е студено, го стоплете до телесна температура. Вземете чаша с 50 мл вода и прибавете лимонената киселина и капките мая.

Разбъркайте добре, за да се разтвори, и го изсипете в тенджерата с прясно мляко. Разбъркайте отново и го завийте да престои 1 час.

После с нож може да проверите - ако се реже означава, че е готово.

Прецеждате го през тензух и го оставяте да изтече водата за 2 часа. После слагате една тава, после и друга по малка и върху малката тава сложете правоъгълна пласмасова кутия с дупки.

Сложете кравето сирене заедно с тензуха в правоъгълната купа и притиснете с правоъгълни стиропори или дъски и после с нещо тежко върху тях.

Така престоява една нощ. На другия ден разрязваш домашното краве сирене на по-големи парчета и го слагаш в тава, в която си приготвил саламура.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар