Халва от грис

Халва от грис

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
327134299
Халва от грис1 / 2
25/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Да вдигнат ръце всички почитатели на турската кухня и най-вече турските десерти. Даже вдигнете две ръце, за да сме сигурни, че няма да си взимате от нашата чиния."

Необходими Продукти

  • грис - 200 г
  • мазнина - 125 г масло или растителна (маргарин)
  • захар - 200 г
  • вода - 400 мл
  • бадеми - 120 г филирани, може и начукани орехови ядки
  • канела - 3 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете гриса в мазнината до златисто. Залейте го със сироп, приготвен от захарта и водата и бъркайте, докато заври.

След 2-3 минути снемете от котлона, покрийте с чиста дебела кърпа и затворете плътно с капак.

Оставете да престои около 20 минути, разбъркайте леко с вилица и отново похлупете. Щом изстине, поръсете със смесените с канела и леко запечени на сух тиган бадеми/орехови ядки.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: