Пилешко с меден лук

23/01/2019
"Лесно е и много вкусно - две основателни причини още днес да приготвите Пилешко с меден лук "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 950
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • лук - 3 - 4 глави (зависи от големината им)
  • пилешко месо - около 400 г (гърди или бут)
  • моркови - 300 г
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • подправки на вкус
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • соев сос
  • зехтин - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва (ако е бут, и се обезкостява), овкусява с подправките и соевия сос се и се оставя настрани.

Лукът се нарязва на шайби и със зехтина се запържва, докато омекне, добавя се медът и се бърка.

Морковите се нарязват на ивици и се добавя към лука, запържва се, докато поомекне, добавя се водата, слага се капакът и се оставя на слаб огън да изври водата.

След това се слага пилешкото (ако има нужда, се слага 1 с.л. захтин), добавя се сол на на вкус и се запържва всичко до готовност на месото.

По желание към пилешкото с лук може да добавите магданоз.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар