gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Бабината теглена баница

Бабината теглена баница

Miroslava MirchevaMiroslava Mircheva
Новак
351010
Бабината теглена баница
Снимка: Miroslava Mircheva
1 / 5
22/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
"Истинският майстор не само точи кори, но и знае как да ги дърпа, а вие не пропускайте да опитате бабината теглена баница"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в подходящ съд за месене. Прави се кладенче и в него се изсипват съставките за тестото. Замесваме меко тесто и разделяме на 8 еднакви топчета.

Подреждаме ги в тава, в която предварително сме разтопили свинската мас и добавяме обилно олио, така че да може топчетата да поемат от него.

Оставяме настрани за около 20 минути на стайна температура, като е хубаво да се обърнат, за да се намазнят и да се тегли лесно тестото.

През това време разбиваме яйцата, към тях прибавяме натрошеното сирене и бакпулвера. Застиламе покривка или кърпа, върху която ще разтеглим корите.

Вземаме топче и леко го разплескваме, после започваме да го разтягаме внимателно, като го сложим върху китките на ръцете и след това прехвърляме на покривката.

Започваме леко да изтегляме по малко тесто с пръсти, като обикаляме по целия кръг, докато се постигне желаната големина и тънкост на кората (желателно е кората да започне да прозира).

Поръсваме плънка в средата и с помощта на покривката навиваме кората. Изрязваме краищата, защото стават по-твърди и слагаме в намазнена тава, в която ще печем. Повтаряме със всички останали топчета.

По желание слагаме няколко парчета масло отгоре. Пече се за около 30-40 мин на 190 градуса, като фурната се включва непосредствено преди да сложим баницата. Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: