Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Солен маймунски хляб в хлебопекарната

Солен маймунски хляб в хлебопекарната

Солен маймунски хляб в хлебопекарната
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
220 мин.
"Не е лесно, натискате копчето и после трябва да чакате и да се облизвате, докато хлябът се изпече"

Необходими Продукти

  • за хляб 750 г
  • олио - 100 мл
  • топла вода - 260 мл*
  • мая - 10 г прясна, разтворена във водата или 3.5 г суха в брашното
  • брашно - 460 г
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио - 50 мл, смесено със сухи подправки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се слагат в контейнера по реда, в който са написани. Вместо 260 мл топла вода може да се сложи 130 мл вода + 130 мл прясно мляко).

Пуснах на програма Френски хляб, която при мен е 3 ч. и 30 мин на силно изпичане.

Преди последното втасване извадих тестото, махнах бъркалката и оформих топчета, колкото голям орех. Във всяко топче по желание може да се сложи бучка сирене.

Всяко топче се потапя в олиото с подправките и се слага в контейнера.

После продължавате програмата с последното втасване (60 мин при мен) и печене 52 минути вашия маймунски хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: