gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълков щрудел с оризови кори

Ябълков щрудел с оризови кори

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168256041k1
Ябълков щрудел с оризови кори
Снимка: Моника Иванова
1 / 5
25/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като измиете добре ябълките ги обелете. Отстранете семките и настържете на ренде.

По желание може да наситните орехите с нож или в чопър, в зависимост каква големина искате.

Прибавете орехите към ябълките заедно с кората от един лимон и канела. Докато стържете лимонената кора внимавайте да не засегнете бялата част. Добавете мед, разбъркайте добре и сместа ви е готова.

В дълбока чиния изсипете гореща вода, в която ще топите оризовите кори. След като омекне прехвърлете кората в плитка чиния изсипете 2-3 с.л. от сместа и завийте по желание.

Прехвърлете щруделите в тава с хартия за печене. Завийте по същия начин и останалите оризови кори.

Изпечете ги на 200 градуса до готовност за около 15-20 мин. Преди да ги пъхнете във фурната намажете с жълтък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: