Пухкави блини

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k29k15k12k11
Пухкави блини
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
14/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Нарушете традицията и вместо палачинки изненадайте децата с уникално вкусни и пухкави блини"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята със захарта в леко затопленото прясно мляко. Покрийте с кърпа и оставете за 7-8 минути да шупне.

Отделно разбийте яйцата със киселото мляко и сипете в купата към шупналата мая.

Към течната смес пресейте брашното със солта и разбъркайте хубаво до еднородна пухкава смес, без бучки.

Покрийте купата отново с кърпа и оставете да бухне за 30-40 минути.

Загрейте малък тиган с незалепващо дъно и намазнен с олио (умерен огън) Сипвайте по черпаче от сместта и печете до приятен загар от двете страни всяка блина.

По желание може да намазвате с разтопено масло, след като извадите от тигана готовите блини. И без да го правите те ще остават меки и пухкави, а и олиото ги прави така или иначе мазнички, но все пак е въпрос на вкус.

Поднесете като закуска или десерт със сладко по избор, мед или сирене.

Пухкавите блини са готови.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: