Паста с тиквички и патладжан

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
91
1508
7
28/01/2019
"Паста със зеленчуци - разбира се, че искаме да я опитаме още днес "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо806
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжана и тиквичката. Нарежете ги на кубчета. Посолете патладжана и го оставете за около час да се отцеди. При готовност изплакнете с вода и подсушете.

Нарежете лука, моркова и чесъна на дребно.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Запържете за около 2 мин. лука, моркова и чесъна.

Прибавете патладжана и пържете около 10 мин. Междувременно сварете пастата в подсолена вода според инструкциите на производителя.

Добавете при зеленчуците и нарязаната тиквичка. Пържете около 2 мин. и добавете доматите. Овкусете със сол, захар и босилека.

Варете соса на умерена температура около 10 мин. Добавете в соса пенето и хубаво разбъркайте, за да се смесят добре.

Сервирайте, като поръсите с настърган на едро пармезан.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар