Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина

Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
27/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"А какви мекички само ще направите с това тесто"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • вода - 1 в.ч.
  • захар - 1 ч л.
  • сол - 3 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и водата до 37 градуса, т.е. при потапяне на кутрето топлината да е приятна, а не пареща.

Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно.

В пресятото вече брашно добавете останалите съставки и най-накрая сипете активиралата се мая.

Омесете до получаване на меко еластично тесто, оставете да удвои обема си, оформете мекици и изпържете в сгорещено олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: