gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Уникален тутманик в хлебопекарна

Уникален тутманик в хлебопекарна

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168116089751
Уникален тутманик в хлебопекарна
Снимка: Моника Иванова
1 / 8
28/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
8
"В битката за приготвяне на най-вкусен тутманик се включва и хлебопекарната, която впечатлява с това вкусно предложение"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете яйцата поне час по-рано от хладилника, за да са на стайна температура. Премерете прясното мляко, ако е прекалено студено, го затоплете за малко.

Изсипете го в купата на хлебопекарната към него добавете зехтина с олиото.

Чукнете яйцата в купа разбъркайте ги леко и ги прибавете също към течните съставки.

След това прибавете солта, захарта и отгоре изсипете брашното, което е пресято поне веднъж по-добре е да мине през сито 2 пъти. Направете малко кладенче с пръст и изсипете сухата мая там.

Пуснете на основна програма за 3 часа. При звуковия сигнал добавете сиренето на по-едри бучки, защото при месенето се наситнява още. Невероятен тутманик!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
40
31
20
11
Дай твоята оценка: