gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Солети»Домашни солети

Домашни солети

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2167826085141
Домашни солети
Снимка: Моника Иванова
1 / 6
29/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции40
"Ако децата ви обичат солети, не взимайте от магазина, а им пригответе със собствените си ръце вкусни домашни солети"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В купа смесете водата със зехтина и солта на вкус.

Към течните съставки добавете предварително пресятото брашно.

С ръка замесете еластично тесто, ако ви се струва прекалено меко, добавете брашно, а ако полепва, добавете още малко зехтин. Накрая добавете сусама и подправките и омесете, докато се разпределят равномерно.

След като е готово, оставете на стайна температура да почине за около 30 минути.

Може да се разточи на плот - не залепва заради зехтина, може и върху фолио, ако не ви се цапа. Колкото по-тънко го разточите, толкова по-хрупкави ще станат.

С помощта на ножче нарежете на лентички гризините.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-15 мин.

Печете солетите върху хартия за печене или в незалепваща тава.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: