Домашна пастърма от свинско
Domaće suvo meso od svinjetine
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Пастърма»Домашна пастърма от свинско

Домашна пастърма от свинско

LiDimitrovaLiDimitrova
Новак
7521575
Домашна пастърма от свинско1 / 4
29/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
"С удоволствие ще ви разкрием тайната на вкусната домашна пастърма от свинско и за нищо на света няма да ви кажем къде сме я сложили да се изсуши"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате свинското каре на филийки с дебелина около 1.5-2 см.

Покриваме дъното на купа с капак със сол, върху нея редим един ред месо, поръсваме хубаво отвсякъде със сол, отгоре пак месо и така, докато не свърши месото. Захлупваме и оставяме около 8 часа в хладилник.

Ако обичате по-солено, може и 10 часа, но за нас 8 е идеално.

Вадите месото от кутията и го измивате от солта. Оставяте да се отцеди, като през това време смесвате чубрица и червен пипер, а ако искате, може да добавите други подправки според вкуса ви.

Вземате всяко парче месо, овалвате го хубаво отвсякъде в подправките, пробивате с дебела игра и прокарвате конец. След като сте готови с всички парчета, ги окачвате да съхнат.

Ние го правим в мазето, вие може да прецените къде ще е удобно за вас.

След 3-4 дни свинската пастърма е готово за консумация, но ако е влажно, може и повече време да отнеме сушенето на месото.

Като го опитате ще прецените дали пастърмата ви е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: