Патладжани с доматени сос и моцарела

05/02/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър2925
"Дано не сте гладни, дано не сте гладни, дано не сте гладни, защото този сочен джолан не бихме искали да делим с никого "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо967
  • Преглеждания за месеца964
  • Преглеждания за седмицата79
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на шайби и ги запечете във фурната до златисто.

Нарежете глава лук на ситно и го задушете в дълбок съд с няколко капки зехтин.

Наситнете две скилидки чесън и прибавете в съда. Сипете няколко супени лъжици вода при лука, за да омекне по-бързо.

Нарежете на ситно пресните босилек и магданоз. Добавете доматите от консерва в тигана и усилете котлона. Овкусете соса с черен пипер и сол и оставете до покъкри за кратко.

Добавете пресните подправки в соса, разбъркайте и свалете от котлона.

Нарежете 300 г моцарела на филийки.

Подредете резени печен патладжан по дъното на тавичка за печене. Върху тях разпределете слой доматен сос и подредете парченца моцарела. Настържете тънък слой твърдо сирене. След това подредете останалите патладжани, слайсовете моцарела и завършете с останалия доматен сос.

Поръсете финално със сирене Пекорино и прехвърлете патладжаните с доматен сос във фурната на 200°C за 15-20 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар