Класически орехов сладкиш Агнес

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
07/02/2019
"Любимият на няколко поколения Орехов сладкиш Агнес отдавна вече се е превърнал в истинска класика "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 730
  • Преглеждания за месеца463
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разделете жълтъците и белтъците на 4 яйца. Разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер.

В друг съд поставете 200 г меко масло и чаена чаша пудра захар. Добавете чаена лъжичка ванилова захар и разбийте до получаване на светъл и пухкав крем.

Обединете маслената смес с белтъците, като разбърквате внимателно с шпатула, за да запазите въздушността. Добавете постепенно чаена чаша брашно и чаена чаша орехи.

Пресипете сместа за сладкиша в тавичка и изпечете на 180 градуса за половин час.

За глазурата разбийте жълтъците с чаена чаша пудра захар.

Залейте напълно охладения сладкиш Агнес с глазурата и оставете да се изсуши напълно за една нощ или на 40 градуса във фурната за час.

Нарежете Агнеса на парчета, гарнирайте с цели орехови ядки и сервирайте.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар