Хайвер от грис
Semolina Caviar

Хайвер от грис

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3282001k
Хайвер от грис1 / 2
26/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2-3
"Колкото и да ви е вкусно, не прекалявайте. Все пак това е само предястие"

Необходими Продукти

  • грис - 1 к.ч. (100 г)
  • яйца - 1 брой
  • олио - 2 - 3 к.ч.
  • лимони - сокът от 1 лимон
  • лук - сокът от 1 глава лук
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете 400 мл вода и добавете гриса при непрекъснато бъркане на слаб огън, докато се сгъсти.

Оставете гриса да изстине и го овкусете със сол и черен пипер на вкус. Добавете яйцето и разбъркайте много добре.

Долейте сока от лука и лимоновия сок отново при непрекъснато разбиване, като проверявате как ви е на вкус.

ПО същия начин доливайте леко олито и разбивайте.

Друг начин да приготвите хайвера от грис е като направите яйцето, олиото и лимоновия сок на майонеза и я подправите с малко сол и захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
59
42
31
20
10
Дай твоята оценка: