Тиквени кюфтенца с чедър

Тиквени кюфтенца с чедър

Тиквени кюфтенца с чедър
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
02/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции10
"Тиквените кюфтенца могат да бъдат толкова вкусни, че дори да ви накарат напълно да забравите за тези от кайма"

Необходими Продукти

  • тиквички - 300 г замразени, настъргани
  • яйца - 2 бр.
  • чедър - 100 г
  • брашно - за овалване
  • копър - сух
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - за пържене
  • сол
  • зеленчукова подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете тиквичките и ги изцедете от сока.

Сложете ги в купа, чукнете едното яйце и настържете чедъра. Овкусете със сол, универсална подправка и копър. Омесете до хомогенност.

Загрейте олио за пържене в дълбок тиган.

Оформете кюфтенцата. Оваляйте ги в брашно и ги потопете в разбито яйце.

Изпържете до златисто от двете страни кюфтетата от тиквички.

Отцедете ги от излишната мазнина върху домакинска хартия.

Поръсете ги със сух копър и счукан чесън.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: