Пържена скумрия с царевично брашно

04/02/2019
Приготвяне24 мин.
Готвене20 мин.
Общо44 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо467
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 бр
  • балсамов оцет - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • кимион - 1 к.л
  • червен пипер - 1 к.л
  • дафинов лист - 1бр
  • чесън - 1 скилидка
  • риган - 1 щипка
  • сол
  • царевично брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на шайби и я измийте добре.

В купата на пасатора сложете всички съставки и пасирайте до хомогенна смес.

Сложете скумрията в купа с капак и излейте маринатата отгоре. Затворете и оставете в хладилника за една нощ.

Спазете времето, защото иначе рискувате да хапнете риба с оцет!

Трябва да престои, за да може да поеме от подправките.

На следващия ден изцедете рибата, оваляйте в царевично брашно и изпържете от двете страни до готовност.

Сервирайте пържената скумрия с желана от вас гарнитура.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар