Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Боб с пушен джолан в гювеч

Боб с пушен джолан в гювеч

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Боб с пушен джолан в гювеч
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
02/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Не знаете какво означава наистина вкусно българско ястие, докато не опитате Боб с пушен джолан в гювеч"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • джолани - 2 бр. (около 1.200 кг)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. (печени или сушени)
  • пушен бекон - 150 г
  • олио - 30 - 40 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба в студена вода от предната вечер.

Сложете го в тенджера и го оставете да заври, след което хвърлете първата вода. Изцедете добре и го сложете в глинен гювеч.

Нарежете лука, морковите и чушките. Прибавете ги към боба.

Нарежете и пушения бекон на ситни парчета. Прибавете и него заедно всички подправки. Разбъркайте и отгоре поставете пушените джолани. Добавете 2-3 ч.ч. вода, колкото да покрие всички продукти, и сложете гювеча в студена фурна, която включете първоначално на 250 градуса, докато загрее и после намалете температурата на 180 градуса за около 2 часа.

След като джоланът в гювеч е готов, обезкостете джолани и поднесете с чаша червено вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: