Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки Крака със Соев Сос и чесън

Пилешки Крака със Соев Сос и чесън

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7k7
Пилешки Крака със Соев Сос и чесън
Снимка: Зори
1 / 8
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Я подайте соевия сос насам, защото имаме големи планове за него - обещаваме ви да ви дадем и вие да опитате"

Необходими Продукти

  • пилешки крака - 1.5 кг
  • соев сос - 50 мл
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 10 цели скилидки
  • вода - 50 мл
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крака се почистват, измиват и отцеждат от водата в гевгир.

Взема се спринцовка с дебела игла и се напълва с част от соевия сос. С нея се инжектира всяко краче на 2 - 3 места. Процедурата се повтаря, докато се инжектират всички пилешки бутчета.

Така обработените пилешки крака се прехвърлят в плик за печене.

След това пилешките крака се поръсват с черен пипер, червен пипер, разбъркват се хубаво и накрая се поливат с останалия соев сос и олиото. Пликът се завързва и се прибира в хладилника за няколко часа или за цяла нощ.

Преди печене пликът се отвързва добавя се малко вода и целите необелени скилидки чесън. Пристяга се с предназначената за целта връзка и се прехвърля в тавичка.

С помощта на клечка за зъби пликът се продупчва от горната страна на пет - шест места, за да не се надува по време на печенето.

Тавичката се слага в предварително загрята фурна на 200 градуса, на средна решетка и ястието се пече около 40 - 45 минути, когато печените бутчета трябва да са готиви.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: