Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гевреци»Казанлъшки гевречета

Казанлъшки гевречета

Казанлъшки гевречета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
19/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Не е мит това, което се говори за Казанлъшките гевречета, наистина са много,много,много вкусни"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 125 г
  • олио - 30 мл
  • яйце - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • суха мая - 1/2 пак
  • жива мая - 7 г
  • брашно - 280 г
  • захар - 1 с.л.
  • още
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кладенче в брашното и сложете всички продукти. Замесете меко, нелепнещо тесто. Сложете го в купа, а купата завийте с памучна кърпа.

Оставете да втаса на топло, докато удвои обема си.

Готовото тесто извадете от купата и го разделете на топчета от по 20 г.

Всяко топче разточете на дълъг фитил. Разделете ги по двойки. Всяка двойка усучете, а след това завийте на колелце, като свържете добре двата края, така че при пържене да не се разтвори.

Готовите гевречета оставете на разстояние, завийте ги с памучна кърпа и ги оставете още веднъж да втасат за 40- 60 минути.

Загрейте тигана и сложете повечко олио. Изчакайте да загрее добре, а след това ги изпържете от двете страни до приятен златист загар.

Преди да сервирате, ги поръсете с пудра захар!

Казанлъшките гевречета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: