Гъбена каша с пачи крак

ВеселинаВеселинаНовак83
06/02/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 227
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити и подсушени гъбите се нарязват на ситни полумесеци.

Запържват се в една чаша олио в тенджера, слага се лукът, пържи се, докато стане златист и омекне.

Към пачия крак и лука се добавя брашното и след това червеният пипер. След изпържването на червения пипер с брашното, се залива с два литра вода.

Разбърква се до завиране и се добавя щипка две чубрица.

Оставя се за половин до час да къкри на тих огън и се разбърква.

След сгъстяване се добавя доматения сос и черното пиперче.

След 20 мин се добавя сол.

Свалете от котлона и добавете ситно нарязан магданоз към гъбената каша при поднасяне.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар