Плодова Торта Неделя

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8402k1
Плодова Торта Неделя
Снимка: Анонимен
1 / 5
06/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"За заклети лакомници, които държат само на най-доброто - Плодова Торта Неделя"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 7 бр.
  • брашно - 7 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • За сиропа
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 400 г
  • брашно - 170 г
  • пшенично нишесте - 50 г натурално
  • вода - 2 с.л.
  • краве масло - 125 г
  • За украса
  • портокали - 2 бр.
  • банани - 2 бр.
  • киви - 3 бр.
  • ягоди - 7 - 8 бр.
  • За желето
  • желатин - 20 г
  • плодов сироп - 200 мл светъл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на блата:

Разделяме жълтъците от белтъците. Белтъците разбиваме на сняг с 1 с.л. от захарта. Жълтъците разбиваме на пухкав крем с останалата захар. Внимателно ги добавяме към белтъците и разбъркваме с шпатула.

Смесваме брашното с бакпулвера и добавяме към сместа. Разбъркваме добре и изсипваме в тава, покрита с намаслена хартия за печене.

Печем на 200 градуса 15 минути. Оставяме да се охлади напълно и разрязваме блата на три.

За приготвяне на крема:

Кипваме млякото в дълбока тенджера и добавяме захарта. Смесваме брашното и нишестето, добавяме водата и разбъркваме. Внимателно изсипваме тази смес във врящото мляко и започваме да бъркаме до получаването на гъст гладък крем. Отместваме от котлона и го оставяме напълно да се охлади, след което добавяме маслото и разбиваме с миксер за около 5 минути.

За сиропа: Кипваме водата на котлона и добавяме захарта. Варим 7-8 минути и отместваме от котлона. Оставяме го напълно да се охлади, преди да го използваме.

За желето: Смесваме желатина с 2 с.л. вода и го оставяме да набъбне. След това го разтваряме на водна баня и добавяме плодовия сироп. Продължаваме да бъркаме 2-3 минути и отместваме от котлона.

Започваме да сглобяваме тортата. Поставяме един блат за торта върху широка подложка. Сиропираме равномерно с един черпак от сиропа. Отгоре намазваме щедро с крема и заглаждаме. Поставяме отгоре втория блат, сиропираме и намазваме с крем по същия начин. Поставяме и третия блат и сиропираме, но този път намазваме съвсем малко от крема, само колкото да можем да подредим плодовете и те да прилепнат.

Обелваме портокалите, кивито и бананите. Нарязваме ги на колелца. Подреждаме плодовете по желание - да бъдат естетично подредени. Накрая подреждаме и ягодите, като може да са цели или нарязани.

Намазваме с четка желето навсякъде върху плодовете на тортата Неделя.

Прибираме нашата плодова торта в хладилника за 24 часа да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: