Карфиол с Праз на Фурна

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Помощник Готвач
150
184
183
1
07/02/2019
"Дали се топи в устата - със сигурност, уникално вкусно и много лесно за приготвяне ястие "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 107
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се почиства, измива се и се оставя да престои за кратко време във вода със оцет. Сварява се в леко подсолена вода за около 5 мин. Източете водата. Отделете няколко.

След няколко минути готвене извадете някои от съцветията от карфиола настрана.

Нарежете бялата част на праза, запържете до прозрачно. Добавите нарязаните скилидки чесън, запържете още 2-3 минути.

В отделна купа смесете праза, карфиола, сметаната, подправките и разбъркайте, поставете сместа в правоъгълна или кръгла тава за печене.

Наредете отгоре тънки филийки бекон или шунка, гарнирайте с парченца от карфиола. Поръсете с настъргано сирене.

Печете запеканката за 20 минути при 225 градуса, докато се получи приятен златист цвят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар