Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с цитрусови плодове

Кейк с цитрусови плодове

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Кейк с цитрусови плодове
Снимка: marcheva14
2 / 3
08/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Кекс, за какъвто всеки лакомник си мечтае, при това се приготвя супер лесно"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. L
  • захар - 250 г кристална
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • портокалов сок - от 1 портокал
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • зехтин - 150 г ( олио)
  • брашно - 250 г бяло
  • оризово брашно - 80 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - щипка
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 170 градуса;

Форма за кейк с гладки стени, добре намаслена с парче масло и леко поръсена с брашно.

С миксер се разбиват яйцата и захарта, за около 5 мин. Не е необходимо да стават на плътна маса, важното е да са разпенени добре и да са увеличили обема си.

При непрекъснато разбиване на слаба степен на миксера се налива зехтинът и се редува със сок от портокал и лимон.

Прибавят се и настърганите кори от цитруси. През цедка се прибавя брашното и бакпулверут и накрая оризовото брашно. Разбърква се отново.

Излива се във форма за кекс с диаметър 24 см и малко по-високи стени.

Пече се на 175 градуса за около 40-45 мин.

Изважда се от фурната и се оставя за 20 мин във формата, а след това се охлажда напълно върху решетка.

Кейкът се посипва леко с пудра захар.

Източник: Cucinare e como amare

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: