Портокалово-шоколадов кекс

Мария СимоваМария СимоваГуру105456100912
09/02/2019
"Единственият начин да изядете само едно парче кекс е, като просто не режете кекса и го излапате целия "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо555
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете на тънка струя при непрекъснато бъркане олиото. Прибавете киселото мляко и разбъркайте.

Отделно пресейте 350 г брашно и прибавете бакпулвера и ванилиите, прибавете ги към сместа и разбъркайте.

Разделете сместа на две половини, в едната прибавете какаото и разбъркайте до еднородна смес. В другата половина прибавете настърганата на ситно ренде кора на 1 портокал и портокаловия сок, разбъркайте.

Прибавете останалото пресято брашно и разбъркайте до еднородна смес. В намаслена и поръсена с брашно форма сипете първо жълтата смес, отгоре разпределете кафявата смес. Завъртете шишче вътре в двете смеси, за да се нашарят.

Поставете формата в предварително загрята на 170 градуса фурна и печете до суха клечка или готовност. Извадете готовия кекс от формата и оставете да се охлади върху скара.

Пригответе си глазурата, като в метален съд налейте по-голямата част от портокаловия сок и добавете захарта, поставете на котлона да заври.

В останалата част от портокаловия сок разтворете нишестето. След като едната смес заври, прибавете другата на тънка струя, бъркайте до сгъстяване.

Свалете глазурата от огъна и прибавете ванилиите, разбъркайте. Полейте охладения кекс с охладената глазура.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар