Пърленки на грил тиган с масло и шарена сол

09/02/2019
Мария Симова
отМария СимоваГуру9885695411
"Ароматни, пухкави и толкова вкусни, че ... само слагате шарена сол и лапате с удоволствие "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
37 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74 460
  • Преглеждания за месеца10523
  • Преглеждания за седмицата55
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена37

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • вода - 200 мл топла
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • прясна мая - 20 г
  • брашно - около 600 - 700 г
  • масло - 100 г за намазване
  • шарена сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода разтворете маята и захарта, добавете разбитото яйце, киселото мляко смесено със содата и солта. Замесете меко и еластично тесто, добавяйки от пресятото брашно.

Завийте тестото с чиста кърпа и оставете за 30 минути да втаса.

С намаслени ръце късайте топчета колкото едно яйце. С пръсти разтворете топчетата на тънка питка.

Нагрейте грил тигана много добре и леко намажете с масло (маже се само в началото тигана).

Печете питките от двете страни на грил тиган, става бързо – за 2-3 минути от всяка страна. Готовите пърленки намажете обилно с масло и поръсете с шарена сол (у нас поръсването става обилно).

Лесни, ароматни и много, много вкусни пърленки! подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мама Злати
Мама Злати
23.02.2019 14:58
Изпробвани! Много, много вкусни!
0
1
Геновева
Геновева
10.02.2019 11:21
Супер са..
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв