Сладкиш с ягодов крем

09/02/2019
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру223985582217
"Има сладкиши, а има и сладкиши със сочна глазура и ягодов крем, които никога няма да забравите, ако имате щастието да ги опитате "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо784
  • Преглеждания за месеца783
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • яйца - 2 цели
  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 5 с.л.
  • газирана вода - 100 мл
  • кора от мандарина
  • ванилия - 1 бр.
  • сок от мандарина - 1 с.л.
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 пакет
  • какао - 1 с.л. равна
  • крем
  • заквасена сметана - 100 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • извара - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • крем - 3 с.л. ягода без варене
  • вафли - Боровец
  • сироп - 200 мл сок от компот кайсии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта с миксер. Добавя се олио, газирана вода, кора и сок от мандарина, накрая брашното с бакпулвера и се разбърква на гладка кексова смес.

Отделя се в чаша 3 с.л. бяла смес и се разбърква с 1 с.л. сок от компот и лъжица какао.

Във форма сърце за сладкиши сипваме половината бяла смес.

Отгоре оформяме на решетка сместа с какао и покриваме с останалото бяло тесто. Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка около 35 минути.

Изважда се върху решетка да се охлади и срязваме с къдрав нож на две части. Поставя се едната половина в чиния и сиропираме със 100 мл от компота, а втората половина от блата с останалия сок.

В прясно мляко сипваме крем на прах с аромат на ягода и се разбива с миксер на крем.Отделно се разбива заквасена сметана, пудра захар, извара и ванилия.

Смесват се двата крема и се разбъркват добре.С половината крем се намазва блата и захлупваме с втората сиропирана част.

Измазва се от всички страни и поръсваме с настъргана шоколадова вафла Боровец.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар