Супа с фенел

ЗорицаЗорицаМастър Шеф91225127984
13/02/2019
"Лесно, стига да знаете как - не пропускайте да опитате нашата великолепна Супа с фенел "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо460
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • фенел - 2 глави
  • леща - 1 к.ч.
  • праз лук - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • подправки - сол и черен пипер, лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се почиства и измива. Накисва се в студена вода за няколко часа или за цяла нощ.

Фенелът се измива. Стъблото се изрязва, като листенцата се запазват. Главите фенел се нарязват на ситно.

Празият лук се почиства от външните листа и също се нарязва на ситно.

В дълбока тенджера и се запържва първо лука в олиото, добавят се наситнените фенел, морков и нарязания на ситно чесън, най-накрая, след като се позапържат, се добавят червеният пипер и разреденото с малко вода доматеното пюре.

Разбърква се и се налива литър гореща вода. Добавя се отцедената от водата леща, оставя се да заври и след петнадесет минути се овкусява със сол и черен пипер.

Супата къкри на слаб котлон още двайсетина минути до готовност на лещата. Ако ви се стори твърде гъста, в супата може да се добави допълнително количество гореща вода.

Преди поднасяне се поръсва с листенцата фенел и по желание лют червен пипер.

Добър апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар