Пюре от Фенел

ЗорицаЗорицаМастър Шеф90124827754
15/02/2019
"Перфектната гарнитура за всяко печено месо винаги е била и си остава пюрето, а ние препоръчваме това ароматно пюре от фенел "
Приготвяне5 мин.
Готвене8 мин.
Общо13 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо537
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • фенел - 2 глави
  • зехтин - 2 - 3 с.л. за готвене
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете главите фенел на V-образно ренде на тънки шайби. Нарежете и стъблата, ако са все още крехки.

Листенцата от фенела също нарежете и оставете настрани.

Прехвърлете нарязания фенел в тиган със зехтина, накълцаната на едро скилидка чесън, една - две щипки сол и задушете на умерен котлон за около 7 - 8 минути, или докато фенелът омекне и придобие лек златист цвят.

Поръсете с черен пипер и със ситно нарязаните фини листенца. Изчакайте леко да поизстине и прехвърлете в подходящ съд за пасиране.

Пуснете пасатора първо на по-ниска скорост, като постепенно увеличавате скоростта. Аз лично предпочитам пюрето да не е идеално гладко, а леко да се усеща текстурата му.

Прехвърлете в подходящ съд и поднесете. Пюрето от фенел е отлична гарнитура за риба, пиле и агнешко, има леко анасонов привкус и много приятна текстура.

Добър апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар