Ориенталски гювеч

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Ориенталски гювеч1 / 2
30/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Истинското вълшебство в кухнята е да съчетаеш няколко съвсем обикновени продукти и да получиш този ароматен ориенталски гювеч!"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • патладжани - 1 голям
  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави кромид, по - големи
  • чушки - 3 - 4 бр. зелени
  • копър
  • магданоз
  • сол
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете доматите. Загрейте малко олио и запържете скълцания чесън, добавете настърганите домати и ги гответе, докато се сгъстят.

В отделен съд изпържете поотделно нарязаните зеленчуци - първо тиквичките, после патладжаните, чушките, морковите и на най-накрая нарязания на полумесеци лук.

Сипете запържените зеленчуци в доматения сос и добавете още няколко скилидки чесън заедно с нарязаните копър и магданоз. Прехвърлете в дълбока тавичка (най-добре глинена) и сложете гювеча да се запече в загряна фурна.

Овкусете ястието със сол на вкус и по желание малко черен пипер. Поднесете гювеча по ориенталски охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
511
45
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деси
Деси
Ами то преди това е готвено и се предполага,че гювечето вече се е стоплило от топлината на продуктите :)
28.06.2013 22:39
Даниела Маркова
Даниела Маркова
С една малка забележка,че фурната в никакъв случай не трябва да е предварително загрята-може да ви се спука глиненият съд.Иначе ястието си го бива.
01.04.2013 19:47