Начин на приготвяне
Смесете сварената във водата и нарязаната на парчета тиква с маслото, пюрирайте я и я оставете да се охлади.
Разбийте яйцата със захарта, добавете тиквеното пюре, пресятото с бакпулвера брашно, содата, канелата, солта и олиото и разбъркайте.
Изсипете сместа в намазнена и набрашнена кръгла тавичка и печете около 25 мин в предварително загрята на 200°C фурна, а после намалете на 180°C и печете още 20 мин.
Когато тиквеният кейк изстине, го разполовете хоризонтално на две и намажете двете половинки с крема, който сте приготвили от разбитото сирене, масло, захар и ванилия.
Сложете двете намазани половинки една върху друга и поръсете готовия кейк с препечените и едро нарязани ядки.