Начин на приготвяне
Нарежете лука на едри полумесеци.
Загрейте зехтин и бучка масло в дълбок съд на котлона и поставете лука да се задушава. Добавете кафявата захар и разбъркайте. Оставете лука да омекне и да се карамелизира на умерен огън за няколко минути като бъркате през цялото време.
Отделете листенцата на стръкчетата мащерка. Накълцайте ги на ситно и прибавете към лука.
Нарежете пълнозърнеста багета на филийки. Настържете швейцарското сирене или кашкавал и разпределете върху филийките. Подредете в тавичка и изпечете във фурната.
Подправете карамелизирания лук със сол и черен пипер.
Нарежете скилидките чесън на ситно и прибавете. Добавете супена лъжица брашно и разбъркайте добре, за да не се образуват бучки. Залейте с литър зеленчуков бульон и добавете чаена чашка бяло вино.
Намалете котлона и гответе супата за още половин час. Сервирайте френската лучена супа гарнирана със запечените филийки със сирене.
Коментари