gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Малки содени питки с извара и ленено брашно

Малки содени питки с извара и ленено брашно

Малки содени питки с извара и ленено брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
20/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вместо хляб от магазина - защо не направите ароматни малки содени питки с извара и ленено брашно - вкусни и здравословни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка се сипва бяло брашно и оформяме кладенче.

В домашно квасено кисело мляко се разбива сода за хляб, да шупне, и сипваме в брашното.

Чуква се яйцето, добавят се сол, ленено брашно и извара.

Разбърква се добре с вилица на гъста смес, но без да се меси. Разделя се на 4 части. Поръсват се с брашно и леко с пръсти се овалват на топчета.

Поставят се в тава върху хартия или тефлоново килимче да не залепва.

С дръжката на лъжицата се оформя в средата дупка и поставяме кубче масло.

При печене то се топи и облива хлебчето.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 20-25 минути.

Хапваме топли готовите малки питки, чудесни са за обяд и закуска!

Малките содени питки с извара и ленено брашно са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: