Постно прясно зеле с нахут на фурна
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постно прясно зеле с нахут на фурна

Постно прясно зеле с нахут на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k3k7
Постно прясно зеле с нахут на фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
20/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
"Постите или не, непременно трябва да опитате това вкусно предложение - постно прясно зеле с нахут на фурна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на тънки кръгчета, а зелето - на тънки лентички. Отцедете нахута.

Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона. Сипете праза и гответе около 3 мин, докато омекне.

Добавете зелето, разбъркайте, захлупете с капак и гответе още около 10 мин, като разбърквате периодично.

Отстранете капака и добавете доматеното пюре и шарената сол. Разбъркайте отново хубаво и добавете нахута. Добавете малко вода.

Оставете ястието да поври около 10 мин, опитайте и овкусете с още сол, ако има необходимост.

Сипете постното зеле в огнеупорен съд за печене във фурната.

Запечете на 180-190°C за около 20 мин или докато течността се редуцира и постното зеле остане само на мазнина.

Постното прясно зеле с нахут на фурна е готово.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: