Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Постно китайско зеле с резене

Постно китайско зеле с резене

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Постно китайско зеле с резене
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И с китайско зеле става вкусно постно зеле - ама трябва да е приготвена по точно тази рецепта"

Необходими Продукти

  • китайско зеле - 1 бр.
  • резене - 1 глава
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Китайското зеле и резенето се режат на тънки ивички. Листата на резенето се наситняват и се оставят за накрая.

Чесънът, лукът и моркова се обелват и наситняват.

В тенджера се загрява олиото и поетапно се добавят лукът, морковът, чесънът, резенето и китайското зеле. Поръсват се при задушаването със щипка сол.

След като поомекнат, се долива разреденото с малко вода доматено пюре и се изчакват няколко минути.

Долива се гореща вода, колкото съвсем леко да покрие продуктите, и се задушава под капак на умерен котлон.

След като постното зеле е готово, се поръсва със сол, кимион и черен пипер на вкус.

Ястието може да се поднесе както горещо, така и охладено.

При сервиране яхнията се поръсва със наситнените листенца резене.

Добър апетит!

Постното китайско зеле с резене е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Към рецептата имам една забележка - по-добре увеличете двойно продуктите, защото вкъщи много се хареса и всеки искаше да му се сипе допълнително. Но пък се готви много по-бързо от обикновеното зеле, така че приготвянето не отнема много време.
22.02.2019 14:14
4